Bilde: Vi kjemper for fremtidens lærere.

UiS

Dette er en midlertidig side for lokallaget ved Universitetet i Stavanger.

Du kan kontakte Pedagogstudentene UiS per mail og på facebook.

Leder av lokallaget er Linn Helene Hornmoen Eliesen.

Pedagogstudentene UiS

 

Intervju med lokallagsleder

Alva Amalie Eide, studerer selv grunnskolelærerutdanning 1-7

Hva er det beste med å studere ved din høgskole/ ditt universitet?

Det beste ved Universitetet i Stavanger er at størrelsen er akkurat stor nok til at du alltid møter på nye mennesker og kan engasjere deg i nye ting, samtidig som du blir godt kjent med de du går i klasse med. Det finnes en rekke ulike idrettslag (alt fra fotball til rugby til lacrosse) og studentorganisasjoner du kan bli med i, og det er lett å fylle opp kalenderen med sosialt!

En annen ting som er veldig bra med Universitetet i Stavanger er hvordan universitetet evner å knytte fag og emner til den konkrete hverdagen du møter ute i praksis. I tillegg er utdanningene tett knyttet opp mot ledende norske fagmiljøer som lesesenteret, læringsmiljøsenteret, og kunnskapssenteret for utdanning som nylig ble flyttet til UiS. Dette gir studentene muligheter til å ta del i forskningsfronten. Tilknyttet lærerutdanningen finnes også universitetets didaktiskdigitale verksted, som nylig kunne sende landets første spillpedagog ut i norsk skole.

Universitetet ligger samlet på idylliske Ullandhaug, noe som gjør at praktisk talt hele studentmassen har tilholdssted her. Campus Ullandhaug har de fleste fasiliteter, alt fra Rogalands beste treningssenter, til døgnåpent bibliotek.

Men det aller viktigste er at UiS ligger i flotte Stavanger og Rogaland. Stavanger tilbyr et fantastisk uteliv, og er sagt å være Norges svar på Bar Street. Utestedene ligger tett i tett, og inneholder alt fra brune puber og sportsbarer, til barer og nattklubber. Arrangementene popper hele veien opp på Facebook, og quizer, silent disco, temafester og konserter arrangeres ukentlig. Når Maria Mena, Karpe eller Aurora er på turné, drar de også innom Stavanger.

Byen tilbyr studentrabatter i alle retninger, med to for 1 på kino og bowling, 20 % på diverse restauranter og billig øl på lillelørdager. Byen huser også masse historie og kulturarv, alt fra om du liker å ta turen innom museer eller om du liker å oppleve hvordan historien har satt preg på natur og nærmiljø.

I tillegg er naturen enestående, med turmuligheter for absolutt alle: Om du liker å tusle på Jærstrendene, gå opp en liten Dalsnut, tusle rundt Stokkavannet eller ta en lenger tur til Preikestolen. Det er vann og hav i alle retninger.

Ja, det er litt dårlig vær, men til gjengjeld er det milde vintre og varmen og solen pleier å slå ekstra til i mai og august:) Det regner ikke så mye som folk tror.

Kollektivtilbudet satser på studenter, og er blant det billigste du finner i landet. Endrer du folkeregistrert adresse til byen, får du ett års gratis kollektivtransport. Rett utenfor byen finner du Sola flyplass, hvor du enkelt kan hive deg på et fly hjemover med ungdomsbillett, eller ta en tur til alt fra England til Alanya.

Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet ved Universitetet i Stavanger bærer preg av at det fortsatt er en forholdsvis ung både studentby, og spesielt universitetsby. Dette gjør at Stavanger som studentby ligger bak de store og gamle universitetsbyene når det gjelder studentkultur. Det positive med dette er at det fortsatt er mulig å gjøre nye og annerledes ting, og du personlig kan sette ett stort preg på studentbyen Stavanger. Det skal også sies at miljøet er i stadig positiv utvikling, og flere og flere studenter engasjerer seg i stadig nye ting. På grunn av dette er det også åpent for at studenter med egne prosjekter og egne interesser kan få støtte og hjelp til å starte, og drive disse.

UiS har fokus på utveksling, og du kan ta både semestre og praksis i andre land :) Dette gir nye inntrykk og vennskap, og at du får oppleve andre lands kulturer. I tillegg tar UiS imot opp mot 400 utvekslingsstudenter fra ulike steder i verden, noe som fører til et spennende og internasjonalt miljø ved campus.

En spesielt positiv ting som skiller UiS fra de andre studentbyene er at det er en samlet fadderuke. Dette gjør at du både får muligheten til å bli kjent med de du skal gå i klasse med, men også kan bli kjent med studenter fra alle andre linjer. Fadder satser stort ved UiS, og har huset DDE og A1, arrangert hellicoptertur over byen, flere meter lang vannsklie gjennom campus, wipe out og slått verdensrekord med verdens lengste frokostbord. Resten av året lever vi på Tappetårnet, studentenes egne bar, som er åpen hver eneste torsdag.

Det er en veldig sosial by hvis du ønsker, med tilflyttere fra hele Norge :) Du kan få en ny start både hvis du flytter hit og hvis du har vokst opp her!

Hva kunne vært bedre med ditt studiested?

Egentlig har vi det ganske så bra her på UiS, og ting vi ønsker å endre er ofte styrt av rammeplanen (de nasjonalt har bestemt det og det er likt på alle studiesteder). Vi kunne selvfølgelig ønske at det var enda flere valgfag og at kvaliteten var like høy på alle forelesere. Noen av studielinjene har obligatorisk oppmøte, det er noe å vite om, men oppleves av mange som positivt - man får et godt klassemiljø og spennende faglige diskusjoner:)

Hvorfor mener du nye studenter bør melde seg inn i Pedagogstudentene?

Bare fordeler, og helt gratis! Det virker for godt til å være sant, men er det ikke. Du får gratis vervepakke med sekk/handlenett og diverse kult stasj, og gode muligheter for billig forsikringer. Du har alltid en organisasjon i ryggen om noe skulle skje som ikke oppleves riktig, og hvis du ønsker, kan du bli del av verdens mest sosiale og inkluderende miljø. Du får mulighet til å engasjere deg, og kan delta på alle de givende arrangementene vi har i byen. Vi har kurs som gir en faglig tyngde som ikke alltid dekkes godt nok i lærerutdanningen, og sosiale arrangementer der du kan bli bedre kjent med medstudenter eller treffe helt nye. Kanskje er det dem du flytter sammen med i kollektiv etter ett års tid:)

Hva er det beste med å engasjere seg i lokallaget til Pedagogstudentene ved ditt studiested?

Se spørsmål over.

Hva er dine beste tips potensielle søkere? Hva bør man tenke på når man skal velge lærerutdanning og studiested?

 • Utfordre deg selv, gå ut av komfortsonen, og flytt hvert fall 200 meter fra mor og far.
 • Sjekk at det finnes ett Pedagogstudentene-lokallag du kan engasjere deg i.
 • Velg et studiested med godt studiemiljø og gode muligheter til å engasjere deg!
 • Se at de tilbyr valgfag du interesserer deg for

Hvilke lærer- og pedagogikkutdanninger tilbys på UiS?

 • Barnehagelærerutdanning
 • Grunnskolelærerutdanning 1-7
 • Grunnskolelærerutdanning 5-10
 • Lektorutdanning
 • PPU-A
 • PPU-Y
 • Pedagogikk
 • Spesialpedagogikk