Bestilling av reise

Her finner du all informasjon om hvordan du bestiller reiser til arrangementer i Pedagogstudentene.

Vi anbefaler alle som kan å reise mest mulig miljøvennlig, men har forståelse for at det for mange blir en lang reise. Det er derfor mulig å reise med fly. Har du lang reisevei og fremdeles ønsker å reise med tog, kan du sende en mail og spørre om du kan få innvilget å reise med sovekupé.

Alle reisebestillingene skal være i tråd med bestemmelsene i økonomireglementets kapittel 2. Du må derfor gjøre deg kjent med det før du bestiller reise. 

De viktigste punktene derfra er

 • Reisen skal foretas på rimeligst mulig måte
 • Vi dekker i utgangspunktet reiser tur/retur studiestedet, skal du fra eller til et annet sted skal det avklares på forhånd
 • Reiser skal bestilles to uker, eller mer, før arrangementet starter

Flybestilling

Har du oppgitt at du trenger å reise med fly skal du ha fått en bruker i reiseportalen til vår reiseoperatør Egencia. Det er her du bestiller fly. Før du bestiller skal du gjøre deg kjent med økonomireglementets kapittel 2.

Slik går du frem;

 1. Gå inn på reiseportalen
 2. Logg inn
  1. Brukernavnet ditt er e-postadressen
  2. Ved første innlogging velger du «glemt passord»
 3. Når du har logget inn er det første du gjør å trykke på navnet ditt helt øverst til høyre
 4. Sjekk at informasjonen, som navn, mobilnummer og mer, er korrekt
  Så kan du bestille reise
 5. Bruk prosjektnummeret som skal være oppgitt på siden til arrangementet og Frank Aleksander Bræin som referanseperson.

Husk at du må bestille reise innen 2 uker før arrangementsstart, men helst så fort som mulig.

Når du bestiller må du passe på at du lander i så god tid at du rekker å reise fra flyplassen til arrangementsstedet før arrangementsstart. Og at returen ikke går tidligere enn at du rekker å reise fra arrangementsstedet etter arrangementsslutt og ankommer flyplassen i god nok tid. Har du ikke mulighet til det må du ta kontakt med den som er praktisk ansvarlig for arrangementet.

Når du har bestilt reise vil du motta en reisekontokvittering, denne kan oppfattes som en faktura, men det er ikke det. Har du noen spørsmål er det bare å ta kontakt. 

Reise med tog og buss

Enn så lenge skal reisebestilling for andre transportmidler gjøres utenfor vår reiseportal. Det jobbes med å få det i stand, men frem til det kan du eksempelvis bestille på EnTur. Du må legge ut for reisen og sende inn reiseregning for å få refundert kostnadene.

Er du i en økonomisk situasjon hvor du ikke har mulighet til å legge ut for reisen, ta kontakt med oss så finner vi en løsning.

Dersom du har lang reisevei og fremdeles ønsker å reise med tog og om du må ta nattoget for å komme frem til møtestart, kan du sende en mail og spørre om du kan få innvilget å reise med sovekupé. 

Bruk av bil og taxi

Bruk av bil og taxi skal alltid avklares på forhånd. 

Dersom det er gode grunner til at du kjører privat bil, som at dere er en gjeng som kjører sammen og kostnaden er lavere enn ved å reise kollektivt, kan det innvilges. Men for å få kilometergodtgjørelse må det avklares på forhånd.